Het Mikpunt Middelie

28 september 2019 Themadag Agriport en Vlarotech

[Alle foto´s zijn te vinden via deze link]

Zaterdag 28 september 2019 hadden we weer onze jaarlijkse themadag. Na het verzamelen in ´t Wapen van Middelie vertrokken we om 9.00 uur met de bus richting Agriport in het Westfriese langs de A7. Hier kregen we bij het bedrijf Barendse DC een excursie door de onderneemster zelf, Petra Barendse. 

De tour vond plaats in het ´kassenstelsel´ van de familie Barendse. Een enorm complex dat onderdeel is van Agriport A7. Na ontvangst met koffie, thee, oranje paprika en stroopwafel werd er van alles verteld over het proces van het kweken in kassen. Focus lag op de heerlijke oranje paprika. Een op het oog simpel stuk ´voedsel´ maar als je dan het proces ziet hoe er elke dag 30.000 kg paprika´s de kassen uit worden gedistribueerd met de meest moderne technologie (en hieronder valt ook data en biologie alsmede gezondheid) dan bekijken wij in ieder geval de oranje paprika op een andere manier.

Maar niet alleen het kweken kwam aan bod maar ook het feit dat Agriport gezamenlijk de grootste ´aardwarmtecentrale´ van de Benelux heeft en daardoor al voor meer dan 50% minder afhankelijk zijn van gas voor het warmen. Duurzaamheid speelt hier zeker een rol. Deze ontwikkeling is nog niet ten einde want er wordt hier ´uitgevonden´.

Na ons bezoek aan Agriport bracht onze chauffeur Robert ons naar de locatie voor onze lunch in Wervershoof bij Gewoon Lekker. Een heerlijke complete lunch gaf ons allen weer energie.

Na de lunch werden we naar Benningbroek gebracht om bij Vlarotech op bezoek te gaan. Hier werden we ontvangen met gebak en koffie/ thee om daarna verdeeld over twee groepen toelichting te krijgen op wat zij allemaal doen op het gebied van o.a. carrosseriebouw. Het bleek dat dat niet alleen daar werd uitgevoerd maar dat veel meer wensen van de klant daar ´uitgevonden´ werden. 

 

[Alle foto´s zijn te vinden via deze link]

• Het Mikpunt • P/a. Middelie 114A • 1472 GV Middelie • info@hetmikpunt.nl