Het Mikpunt Middelie

Zaterdag 17 september 2016 Themadag Shell laboratorium

Zaterdag 17 september 2016 was het weer tijd voor onze jaarlijkse themadag. Deze keer ging de trip naar het laboratorium van Shell in Amsterdam Noord waar wij met bijna 50 een rondleiding kregen.

Benieuwd naar alle foto's? Klik hier

Maar de dag startte zoals gewoonlijk met een kop koffie in 't Wapen van Middelie waar iedereen zich tussen negen en half tien verzamelde. Om half tien vertrokken we met een bus uit 1972 richting Amsterdam waar we even na tien uur werden afgezet bij Shell. Daar werden wij ontvangen door onze dorpsgenoot Wim Derks. Wim had namelijk voor ons geregeld dat we een rondleiding konden krijgen. Dat was vrij uniek omdat er normaal gesproken niet zomaar rondleidingen worden gegeven. Van te voren moest eenieder zijn ID-gegevens doorgeven zodat wel duidelijk was wie er zouden komen.

 

Na ontvangst met koffie, fris en koeken gaf Wim een presentatie over wat er allemaal met olie wordt gedaan. Bijvoorbeeld hoe van een oliedruppel uiteindelijk een badeendje wordt gemaakt. Zeer interessant en het maakte duidelijk dat olie zeker niet alleen voor benzine wordt gebruikt.

Na de presentatie kregen we verdeeld in vier groepen een rondleiding door het laboratorium (waar we helaas geen foto's van hebben, omdat deze uit veiligheidsoverwegingen niet gemaakt mochten worden). Met dank aan Benjamin, Jessica, Marcel en Wim kregen we te zien hoe in het laboratorium tests worden uitgevoerd, die uiteindelijk over de gehele wereld ingezet kunnen worden. Toen de rondleiding was afgerond was er ruimte om vragen te stellen en kregen we allemaal een badeend (het eindprodukt van de olie) en een naslagwerk over Shell mee.

Vanuit het pand van Shell wandelden we in vijf minuten langs het IJ, een gebied dat steeds mooier en aantrekkelijker wordt, richting het restaurant Tolhuistuin. Daar was voor alle aanwezigen gereserveerd. Soep met broodjes en een drankje zorgden voor een mooie afronding. De bus stond om twee uur klaar om ons terug te brengen naar Middelie waar we rond half drie aankwamen. Het was een gezellige, interessante en mooie dag!

Wim, bedankt!

 

 

 

 

• Het Mikpunt • P/a. Middelie 114A • 1472 GV Middelie • info@hetmikpunt.nl